loader image

ایــگـــادُر ایده ، طراحی ، اجرا

ایــگـــادُر ایده ، طراحی ، اجرا

5
(1)

قفل برقی چیست؟

یکی از مسائلی که از گذشته تاکنون، برای افراد اهمیت ویژه‌ای داشته است، مسئله‌ی امنیت و حفاظت از جان و اموال خود در برابر سارقین است. این کار، در گذشته با استفاده از وسایل ابتدایی مانند زنجیر و قفل‌های آهنی انجام می‌شده است.

این روزها با پیشرفت تکنولوژی و گسترش صنایع و سیستم‌های امنیتی، قفل‌های جدیدی به بازار آمده‌اند که کار را راحت‌تر کرده‌اند. قفل برقی یکی از لوازم جدید محافظتی است که این روزها با توجه به آپارتمانی شدن خانه‌ها، طرفداران بسیاری پیدا کرده است. این قفل‌ها با استفاده از انرژی برق کار می‌کنند و با توجه به نوع سیستمی که بر روی آن طراحی شده است، می‌توان از راه دور آن‌ها‌ را کنترل کرد.

ما در این مقاله قصد داریم، علاوه بر معرفی انواع قفل برقی ، به بررسی مزایا و معایب آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این قفل، تا پایان همراه ما باشید.

قفل برقی و کاربرد آن

یکی از انواع قفل امروزی که بر روی درهای مختلف قابل نصب هستند، قفل برقی نام دارد. این قفل از جمله تجهیزاتی است که می‌توان بر روی انواع درب اتوماتیک پارکینگ نصب کرد و امنیت آن را بالا برد. اکثر جک‌هایی که بر روی درها نصب می‌شوند، پس از بسته شدن نیز احتمال باز شدن آن‌ها با فشار زیاد وجود دارد. ازاین‌رو با استفاده از نصب قفل‌های برقی، بر روی درب می‌توان این مشکل را برطرف کرد. با توجه به ‌این‌که این قفل‌ها با انرژی برق کار می‌کنند، عملکرد آن‌ها نیز با استفاده از جریان برق کنترل می‌شود. انواع قفل برقی بر اساس نوع عملکرد و ساختاری که دارند، جهت نصب بر روی درب مراکز امنیتی، درب ورودی بانک و درب پارکینگ‌ها مناسب هستند. در متن زیر انواع مختلف این قفل‌ها را بیان می‌کنیم.

⭐️⭐️⭐️ پیشنهاد ایگادُر ⭐️⭐️⭐️

مقاله درب کشویی را مطالعه کنید.

انواع قفل برقی

قفل‌های برقی موجود در بازار، با توجه به طراحی و جنسی که دارند، دارای انواع مختلفی هستند. در این صورت بر اساس نیاز و سلیقه‌ی خود می‌توانید از هر نوع آن استفاده کنید.

قفل برقی کلونی

قفل کلونی یکی از انواع قفل برقی است که جنس بدنه‌ی آن از گالوانیزه تشکیل شده است. این قفل با توجه به جنسی که دارد از استحکام و مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردار است. جنس قطعات و لوازم مربوط به زبانه‌ی این قفل نیز از برنج ساخته شده است.

قفل کلونی در اوایل تولید، موردتوجه بسیاری از ایرانیان قرار گرفت اما بعداز مدتی با توجه به مشکلات واردات، به راحتی در دسترس نبود. این نوع قفل با توجه به قابلیتی که دارد، امنیت درب‌های ورودی را کاملا تامین می‌کند و به هیچ وجه نمی‌توان با زور و فشار آن را باز کرد. هرچند این قفل هم مانند لوازم دیگر، نیازمند نگهداری و استفاده درست از آن است.

قفل برقی زبانه دار

این نوع قفل یکی از محبوب‌ترین قفل‌های شناخته شده در بین ایرانیان است. در واقع نسبت به قفل‌های برقی دیگر از مزیت‌های بیشتری برخوردار است که باعث شده است توجه بسیاری از افراد به آن جلب شود.

نحوه‌ی نصب قفل زبانه‌دار به گونه‌ای است که باید در وسط درب وصل شود. در این‌صورت با کمک یک ضامن در غلاف، جاگیر می‌شود و باعث بسته شدن درب می‌شود. همان‌طور که گفته شد نوع عملکرد این قفل، سیستم سخت و دشواری نیست بنابراین به راحتی می‌توان آن‌را بر روی انواع درب نصب کرد. از معایب قفل زبانه‌دار، نمایان بودن زبانه‌ی آن است. سازندگان قفل‌های برقی تلاش کرده‌اند این مشکل را با طراحی نوع دیگری قفل به نام قفل سیزا برطرف کنند.

قفل برقی زبانه دار

قفل برقی سیزا

این نوع قفل که به قفل کله‌گاوی نیز مشهور است، از نوع قفل‌های با روکش محافظ‌دار است. جنس این قفل، از گالوانیزه است و دارای روکش رنگ گالوانیزه نیز می‌باشد. ازاین‌رو یکی از مقاوم‌ترین قفل‌های برقی است که در شرایط بد جوی و تغییرات دمایی نیز مقاومت بالایی دارد.

نوع عملکرد قفل برقی سیزا به گونه‌ای است که بدون نیاز به برنامه یا سیستم خاصی از طریق کابل، به مدار فرمان دستگاه موردنظر وصل می‌شود. این قفل به صورت اتوماتیک و از طریق ریموت کنترل اداره می‌شود.

 

⭐️⭐️⭐️ پیشنهاد ایگادُر ⭐️⭐️⭐️

مقاله جک برقی چیست؟ را مطالعه کنید.

قفل چفتی برقی

قفل چفتی، یکی از مقرون به صرفه‌ترین انواع قفل‌های برقی است. استفاده از این قفل بر روی انواع درب‌ها، بسیار متداول است و به صورت پیش‌فرض روی درهای چوبی و فلزی نصب شده است. این قفل از نظر قطعات سخت افزاری و ایمنی، با توجه به قیمتی که دارد، از کیفیت بالایی برخوردار است.
قفل برقی چفتی

قفل مغناطیسی برقی

امروزه اکثر دفاتر اداری و شرکت‌های تجاری، به صورت مدرن و با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا ساخته می‌شوند. استفاده از درب‌های شیشه‌ای یکی از لوازمی است که در جهت مدرنیته ساختن شرکت‌ها متداول شده است. با توجه به این‌که استفاده از قفل‌های فیزیکی بر روی این نوع درب، هماهنگی ندارد، از قفل برقی مغناطیسی استفاده می‌شود.

قفل‌های مغناطیسی بر اساس میزان نیرویی که می‌توانند تحمل کنند، به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

به صورت استاندارد، این قفل قادر به تحمل میزان نیروی 600 پوند است. بنابراین اگر قرار است از درب بزرگی استفاده کنید، بهتر است از قفلی با تحمل بار 1200 پوند استفاده کنید‌.

با توجه به قابلیت قفل‌های مغناطیسی در پشتیبانی سنسورهای حرکتی و باطری‌های پشتیبان، از این قفل در بسیاری از درب‌های شیشه‌ای استفاده می شود.

قفل برقی مغناطیسی

 قفل مقابل برقی

قفل‌ مقابل برقی جهت نصب بر روی درب ضد حریق مناسب هستند. به عنوان مثال این قفل‌ها برای استفاده در هنگام آتش‌سوزی، کارایی مناسبی دارند. قفل‌های فشاری به صورت پیش‌فرض در حالت قفل قرار دارند اما باید دقت کنید که در هنگام آتش‌سوزی، هیچ گونه اجسام الکتریکی یا مکانیکی مانع از خروج اضطراری نشود.

اگر دقت کرده باشید اکثر درب خروج اضطراری ساختمان‌های بزرگ، از بیرون هیچ قفلی بر روی آن‌ها نصب نشده است. دلیل آن هم می‌تواند عدم وجود محدودیت برای خروج، در هنگام خطر باشد. این روزها بر اساس قوانین ایمنی ساختمان‌ها، استفاده از درب‌های خروج اضطراری برای انواع ساختمان‌های بزرگ الزامی است. از این‌رو استفاده از قفل‌های فشاری برای نصب بر روی این درب‌ها امری لازم و ضروری است. در صورت نیاز، امکان اتصال سیستم کنترل دسترسی مدرن، بر روی این قفل‌ها وجود دارد.

قفل برقی مقابل

قفل برقی با هسته سیم پیچی

قفل‌های با هسته سیم‌پیچی تقریبا مشابه قفل‌های معمولی هستند. در واقع تفاوت آن‌ها با یکدیگر، وجود کابل برق در قفل برقی با هسته سیم پیچی است که باعث اتصال قفل به منبع تغذیه می‌شود. این نوع قفل‌ها قابل نصب بر روی درب‌های شیشه‌ای نیستند.

جهت اتصال سیم برق به منبع تغذیه، می‌توان از دو روش این کار را انجام داد. اتصال از طریق لولای در یا سیم‌پیچی بر روی دیوار، دو روش متداول برای اتصال به شمار می‌آیند.

قفل برقی با هسته سیم پیچی

قفل‌های با هسته سیم‌پیچی تقریبا مشابه قفل‌های معمولی هستند. در واقع تفاوت آن‌ها با یکدیگر، وجود کابل برق در قفل برقی با هسته سیم پیچی است که باعث اتصال قفل به منبع تغذیه می‌شود. این نوع قفل‌ها قابل نصب بر روی درب‌های شیشه‌ای نیستند.

جهت اتصال سیم برق به منبع تغذیه، می‌توان از دو روش این کار را انجام داد. اتصال از طریق لولای در یا سیم‌پیچی بر روی دیوار، دو روش متداول برای اتصال به شمار می‌آیند.

⭐️⭐️⭐️ پیشنهاد ایگادُر ⭐️⭐️⭐️

مقاله کرکره برقی را مطالعه کنید.

مزیت های استفاده از قفل برقی چیست؟

قفل برقی یکی از تجهیزات و لوازم مورد نيازی است که با توجه به ویژگی‌هایی که دارد مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. از مزایای قفل برقی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

امنیت بالا

امنیت یکی از مهم‌ترین مزایای قفل برقی به شمار می‌آید. قفل‌های برقی از ویژگی‌هایی برخوردارند که باعث می‌شود، امنیت و حس آرامش خاطر را برای شما به ارمغان آورد. در این قفل‌ها امکان بازکردن درب با ضربه یا هر ابزار دیگر و شکستن و نفوذ در آن وجود ندارد.

در قفل‌های برقی همچنین، امکان سه قفله کردن درب وجود دارد و شما به راحتی می‌توانید، در زمان سه قفله بودن، در را بدون نیاز به کلید، از طریق دکمه آیفون باز کنید. نکته‌ی قابل توجه این‌که بعد از بسته شدن، در مجددا سه قفله می‌شود.

امکان کنترل از راه دور

یکی دیگر از مزایای انواع قفل برقی، امکان اتصال آن به انواع ریموت و آیفون است. با این قابلیت، دیگر نیازی به دسترسی مستقیم به در نیست و از طریق ابزارهای موجود می‌توان از راه دور آن را کنترل کرد. به عنوان مثال با استفاده از قفل‌های برقی، برای باز کردن درب اتوماتیک پارکینگ، دیگر نیازی به پیاده شدن از ماشین وجود ندارد و به آسانی می‌توان با استفاده از ریموت، درب را باز یا قفل کرد.

سازگاری با انواع سیستم های امنیتی

قفل‌های برقی همچنین برای استفاده در مراکزی که نیاز به کنترل ورود و خروج افراد وجود دارد، بسیار مناسب است. این قفل‌ها با توجه به قابلیت‌هایی که دارند، به راحتی با انواع سیستم‌های امنیتی مانند کنترل تردد ، شناسایی افراد از طریق کارت یا اثر انگشت، هماهنگ می‌شوند. ازاین‌رو با استفاده از قفل‌ها به راحتی می‌توان در مراکز مختلف، ورود و خروج افراد را زیرنظر گرفت.

امکان نصب آسان

قفل‌های برقی با توجه به پیچیدگی‌هایی که دارند، به راحتی قابل نصب هستند. نصب آن‌ها نیاز به برخورداری از دانش یا علم خاصی ندارد. ازاین‌رو شما به راحتی می‌توانید بدون نیاز به نصب سیستم یا برنامه‌ای، نسبت به نصب آن اقدام کنید.

⭐️⭐️⭐️ پیشنهاد ایگادُر ⭐️⭐️⭐️

مقاله سایبان برقی را مطالعه کنید.

معایب قفل برقی چیست؟

انواع قفل برقی، مانند هر لوازم دیگری در کنار برخورداری از مزیت‌های بی‌شمار، معایبی نیز دارد. هرچند در برابر مزیت‌هایی کهاین قفل دارد، این معایب چندان به چشم نمی‌آیند.

قیمت بالا نسبت به قفل های معمولی

قفل‌های برقی در مقایسه با قفل‌های دیگر قیمت بالاتری دارند. همان‌طور که گفته شد این قفل‌ها، از امکانات و مزایایی بالایی برخوردار هستند بنابراین با توجه به قابلیت‌های بی‌شمار، قیمت بالای آن‌ها نسبت به قفل‌های معمولی، منطقی است.

عدم سازگاری جهت نصب بر روی انواع درها

یکی از معایب قفل برقی که باعث شده است بسیاری از افراد، برای استفاده از آن در معذوریت قرار بگیرند، امکان نصب آن بر روی درب‌های سنگین است. از این‌رو قفل‌های برقی جهت نصب بر روی درهای سبک و توخالی مناسب نیستند. در صورت استفاده از آن برای درهای سبک، بهتر است ابتدا داخل درب، با گچ، پر شود.

به وجود آمدن خطا و ارور در سیستم قفل های برقی

اگر دقت کرده باشید، سیستم قفل‌های برقی، تا حدودی نیمه هوشمند هستند. ازاین‌رو ممکن است به دلیل نوسانات برق یا دستکاری سیستم، دچار مشکل شده و ارور دهند. در هرصورت با توجه به سیستم امنیتی که در اکثر قفل‌های برقی تعبیه شده است، در صورت ایجاد مشکل، تا زمان رفع شدن کامل خطا، امکان باز شدن در وجود ندارد.

البته این مشکل تا حدودی به انتخاب نوع برند قفل برقی نیز بستگی دارد. در واقع برندهای مختلف قفل برقی مانند هر محصول دیگری، در نحوه‌ی تولید، کیفیت و قیمت نهایی محصول با یکدیگر متفاوت هستند. ازاین‌رو سعی کنید متناسب با قیمتی که در نظر دارید، از بهترین برندهای این محصول خرید کنید تا کمتر شاهد ایجاد خطا و خرابی در محصول باشید.

⭐️⭐️⭐️ پیشنهاد ایگادُر ⭐️⭐️⭐️

مقاله انواع تیغه کرکره برقی را مطالعه کنید.

کلام آخر

امروزه با توجه به اهمیت بالای امنیت، در جهت حفظ خانه‌های مسکونی و مجتمع‌های اداری و تجاری، استفاده از قفل‌های برقی بسیار مشاهده می‌شود. از مزایای قفل برقی می‌توان به امنیت بالا، نصب آسان، کنترل از راه دور و… اشاره کرد. این قفل‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند برای استفاده در خانه‌های آپارتمانی امروزی بسیار مناسب هستند.

قفل‌های برقی همچنین جهت استفاده در سیستم‌های کنترل ورود و خروج افراد در بانک‌ها بسیار کاربردی هستند. با این وجود انواع قفل برقی در کنار مزایای بی‌شماری که دارند، دارای معایبی نیز هستند. به عنوان مثال این قفل‌ها در مقایسه با قفل‌های معمولی قیمت بالاتری دارند. امکان ایجاد خطا و مشکل یکی دیگر از معایب احتمالی است که ممکن است در هنگام نوسانات برقی به وجود آید.

در هر صورت برای کاهش انواع سرقت‌های احتمالی که این روزها سارقین از روش‌های مختلفی اقدام به دزدی می‌کنند؛ استفاده از قفل‌های برقی، لازم و ضروری است. همان‌طورکه گفته شد به دلیل برخورداری این قفل‌ها از برنامه‌های به روز، به راحتی با انواع سیستم‌های امنیتی سازگار می‌شوند. در نتیجه تاثیر عمده‌ای در ایجاد امنیت و حفاظت از مکان موردنظر خواهد داشت.

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این مطلب چقدر برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

5 / 5. تعداد امتیازات 1

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

خوشحالیم که این پست برای شما مفید بود ...

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید!